Almalé készítése házilag

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Hozzávalók: 7 kg alma, 6 liter víz, 2 dkg citromsav, 11 teáskanál nátriumbenzoát, 1 kg méz. Elkészítése: Mossuk meg az almát, vágjuk ki a hibás részeit és a magházakat,

de ne hámozzuk meg! Ezután vágjuk fel az almadarabokat nagyon vékony (1-2 mm) szeletekre (vagy csíkokra, fel is kockázhatjuk, de nem, muszáj).

Adjuk hozzá a vizet, a ciromsavat és 1 teáskanál nátriumbenzoátot, majd alaposan keverjük össze. Tegyük egy nagy edénybe, takarjuk le fedővel vagy törölközővel, és négy napig tartsuk hűvös helyen. Naponta alaposan kavarjuk meg. Szűrjük meg és mérjük meg az almalét (kb. 10 liter lesz). Adjunk hozzá literenként 10 dkg mézet és 1 teáskanál nátriumbenzoátot (ez összesen 1 kg mézet és 10 teáskanál nátriumbenzoátot jelent).

 

Töltsük a levet jól kiforrázott (és lehűtött) üvegekbe (a lehűtésre azért van szükség, hogy a forróság ne károsítsa a méz hatóanyagait). Pont ezért az üvegek lezárása után nincs szükség utólagos "dunsztolásra" sem, a méz konzerváló hatása és a nátriumbenzoát együtt megvédik a levet az idő előtti megromlástól.

Ha gondosan és tisztán dolgoztunk, akkor hideg helyen, jól lezárva akár egy-két évig is eláll (egyébként nem fog, mert nagyon finom).

Karácsonyi Konyhakvíz játék

Játsszon velünk és nyerje meg a 10.000Ft.-os konyhai robotgépet, ehhez nem kell mást tennie mint helyesen válaszolnia három kérdésre >>>>>>>>>

Beküldök egy receptet >>>>>>>>

Megosztom

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Sáfrányos fehérboros sügér

Hozzávalók 4 személyre: 8 szelet sügér, 2 fej vöröshagyma, 2 dl húsleves (kockából), 1 mokkáskanál sáfrány, 3 evőkanál olaj, 1 dl száraz fehérbor, Bővebben...

Füstölt libamell almakompóttal

Hozzávalók: 200 ml almalé, 2 kanál citromlé, 1 kanál csípős mustár,1 ½ kanál méz, 250 g alma kockázva, só, bors, 1 kanál kakukkfű, 50 g dió, 10 g vaj, 1 fej jégsaláta, Bővebben...

Süssünk karácsonyra mézes zserbót!

Hozzávalók: Tészta: 1 tojás * 10 dkg cukor * 5 dkg margarin * 2 evőkanál méz * 5 evőkanál tej * 1 teáskanál szódabikarbóna * 45 dkg liszt.

Bővebben...

Süssünk tiroli almás rétest karácsonyra!

Elképzelni sem lehet az ünnepi asztal egy finom illatos sütemény nélkül. Íme, a tiroli almás rétes receptje!

Bővebben...
Gyors mézeskalács recept

Hozzávalók: 2 tojás sárgája, 10 dkg porcukor, 3 evőkanál méz, 4 evőkanál tej, 1 citrom héja, 5 gr szalalkáli, 10 dkg darás liszt, 30 dkg sima liszt.

Bővebben...
Finn karácsonyi mézeskalács

Hozzávalók: 30 dkg 

vaj,

30 dkg cukor, 3 tojás, 25 dkg melasz (helyette használhatunk mézet), 2 kiskanál őrölt gyömbér, 2 kiskanál őrölt szegfűszeg, 1 kiskanál őrölt narancshéj, 1 kg teljes kiőrlésű liszt 3 kiskanál szódabikarbóna, 2 kiskanál őrölt fahéj.

Bővebben...

Nyerj

Konyhakvíz játék

Játsszon velünk és nyerje meg a 10.000Ft.-os konyhai robotgépet, ehhez nem kell mást tennie mint helyesen válaszolnia három kérdésre.

Bővebben...

Marcipános diós csók

Igazi ünnepi sütemény, amely ideális desszert lehet születésnapra, vagy kiemelt ünnepekre.

Bővebben...

Szerecsendiós muffin!

A muffin egy olyan sütemény, amely gyorsan elkészül, és szinte soha nem lehet megunni. Íme, a szerecsendiós muffin receptje!

Bővebben...

Hírlevél feliratkozás

E-mail cím:*
Név: